Vores historie

Foreningen blev officielt stiftet i 2015 på en generalforsamling. Forsamlingen blev indkaldt af Marianne Mosebo, som er antropolog og som har lavet feltarbejde i Karamoja-regionen i Uganda gennem mange år. Marianne var udfordret og havde brug hjælp: Flere og flere forældreløse børn i Karamoja havde brug for hjælp til at komme i skole, og noget måtte gøres.

Men vi skal meget længere tilbage i historien, før vi finder første barn, som gik i skole med støtte fra os. Han hedder forresten Samuel og arbejder idag som ambulancechauffør, og så betaler han idag for Matthews skolegang. Samuel er rigtig stolt over at kunne hjælpe et barn, ligesom han blev hjulpet.

2007: Marianne Mosebo rejser til Karamoja for første gang på feltarbejde. Livet i regionen er præget af vold; både kampe om kvæg mellem lokale grupper i området og kampe mellem regeringens soldater og lokale. Det sikreste var derfor at bo på kirkens område, som alle respekterede som fredet område. Marianne blev hurtigt venner med præsten, Joseph Alaper og hans hustru, Alaper Ester Rose – lokalt mest kendt som Mama Ester. Parret var barnløse, men tog på frivillig basis sig af adskillelige forældreløse børn eller børn med en forælder, som ikke kunne tage sig af dem. Marianne ville gerne hjælpe dem og fra 2007 støttede hun og hendes familie flere af disse børn med uddannelse.

I 2015 blev Mama Ester grundet sin erfaring, uddannelse og sit empatiske sind bedt om at involvere sig i Moroto Child Care Centre. Under et besøg i Moroto i 2015 satte Marianne og Ester sig ned og så på, hvordan Marianne kunne støtte projektet, eftersom den ene nuværende sponsor af centeret kæmpede med at holde det hele kørende. Tilbage i Danmark igen, stiftede Marianne sammen med venner Karamoja Child Care. Det er foreningens håb, at du vil hjælpe med at føre den videre ved enten at blive medlem eller støtte foreningens arbejde.

Karamoja: Karamoja er en region i det nordlige Uganda, som er hårdt ramt af usikre regnperioder og tørke, væbnet konflikt gennem årtier og den højeste fattigdomsrate i landet.  

Child: Der er derfor mange børn i Karamoja, som er forældreløse eller har én slægtning, der har svært ved at tage sig af dem.

Care: Familiemedlemmer, ofte bedsteforældrene, gør deres bedste for børnene, men flere og flere  børn ender på gaden og kæmper dagligt for overlevelse. Chancen for, at der også er råd til skole, er ofte lig nul. At give børnene en uddannelse er en udfordring, og regionen har den største procentdel af analfabeter i Uganda.